Skip to content

Budownictwo i architektura : Drents Museum: Coach House / Erick van Egeraat

1 miesiąc ago

432 words

Dzięki uprzejmości Erick van Egeraat Erick van Egeraat, znany z dodawania jakości i spójności do istniejącego miejskiego kontekstu Holandii, Europy i Federacji Rosyjskiej, dzieli się z nami zmianą położenia domu trenerów, w którym łączy nowe i stare elementy kompleks muzealny.
Projekt ten stanowi monumentalne wejście na wyższy poziom, wyznaczające nowy etap transformacji Muzeum Drents w Assen w Holandii.
Więcej zdjęć i opis po przerwie.
Wozownia, jedna z najstarszych oryginalnych budynków kompleksu muzealnego, została przeniesiona jako całość w październiku 2009 r., Aby zrobić miejsce dla rozległych prac ziemnych.
Ta podstawa była potrzebna do stworzenia przestrzeni dla nowych, półzanurzonych muzeów, głównej przestrzeni wystawienniczej.
Spektakularna zamiana domu trenerów na pływającą.
wejście do Muzeum łączy stare i nowe elementy muzeum w sposób niekonwencjonalny przestrzennie, ale wciągający.
Coach-house spocznie na szklanym cokole, elegancko odsłaniając nową funkcję budynku.
Zabytkowa fasada została pieczołowicie odrestaurowana.
W ciągu dnia szklany cokół pozwala na wejście światła do zanurzonej przestrzeni wystawienniczej.
W nocy oświetlenie wewnętrzne przekształca wozownię w latarnię morską dla miasta i jego mieszkańców.
Dzięki uprzejmości Erick van Egeraat Fizyczne przestawienie jest spektakularnym manewrem, w którym cała powozownia powraca do swojej pierwotnej pozycji, teraz jednak podniosła metr.
Ta elewacja na nowo definiuje Coach House jako nowe monumentalne wejście do Muzeum Drents ..
Zwiedzający schodzą przed wejściem do nowo budowanej zatopionej głównej przestrzeni wystawienniczej.
Ta przestrzeń wystawiennicza oferuje, w przeciwieństwie do istniejącego muzeum, miejsce na większe wystawy o różnych rozmiarach.
Pozwoli to Muzeum Drents na częstsze współdziałanie z innymi muzeami w ramach międzynarodowego programu.
Dzięki uprzejmości Erick van Egeraat Zataczający się organiczny dach nowego skrzydła łączy istniejące ogrody i parki w mieście.
Erick van Egeraat tworzy publicznie dostępny park.
Otwory w dachu umożliwiają przeniknięcie światła do pomieszczeń wystawowych poniżej.
Nowe skrzydło łączy nowe wejście z istniejącymi częściami muzeum i krajobrazem miasta.
Dzięki uprzejmości Erick van Egeraat Nowy projekt Muzeum Drents wzmacnia zarówno jego charakter sceniczny, jak i kulturowo-historyczne oblicze centrum Assen.
.
Naszym celem było dodanie nowej wartości architektonicznej i ekonomicznej poprzez zapewnienie zupełnie nowych przestrzeni dla kultury.
mówi Erick van Egeraat.
Cieszę się, że wszystko zaczyna działać dobrze.
Dzięki uprzejmości Erick van Egeraat
[podobne: cyklinowanie parkietow, projekt domu ramzes, styropian współczynnik przewodzenia ciepła ]

Powiązane tematy z artykułem: projekt domu ramzes styropian współczynnik przewodzenia ciepła zapalenie sadzy w kominie